Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη*

Έπειτα από πολλούς αγώνες, λάθη αλλά και παραλήψεις, το ελληνικό κοινοβούλιο αναγνώρισε επιτέλους τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους μόλις το 1994!

Μέχρι σήμερα, δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε, μόνο ακόμη ένα κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή, εκείνο: της Κύπρου!

Η περίεργη αυτή στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων στο θέμα της ΠΙΕΣΗΣ προς άλλα κοινοβούλια για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, γεννά πολλά ερωτηματικά…

Με δεδομένο τις οσφυοκαμπτικές ασκήσεις στις οποίες αρέσκεται να υποβάλλεται κατά κόρον το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια, τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε…

Αντίθετα με εμάς τους Πόντιους, οι Αρμένιοι έχουν προχωρήσει πάρα πολύ μακριά στο θέμα της δικής τους αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα.

Μάλιστα κάποιες χώρες – όπως η Γαλλία και η Ελβετία- έχουν ψηφίσει εκτός από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, νόμο που ποινικοποιεί και την άρνηση της γενοκτονίας!

Έτσι αν βρεθεί ένας πολίτης στην Γαλλία ή στην Ελβετία και βγει στο δρόμο να φωνάξει ότι δεν αναγνωρίζει το έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, θα οδηγηθεί στην …φυλακή!

Η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, προωθείται για να εφαρμοστεί και από άλλα κράτη της Ευρώπης.

Διότι μεγαλύτερο έγκλημα από μια γενοκτονία, είναι η προσπάθεια κάποιων να διαγραφεί από την ανθρώπινη μνήμη!

Το γεγονός ότι στην Γαλλία υπάρχει σήμερα μια μεγάλη κοινότητα Αρμενίων, κάνει την ψήφιση νόμου ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας από την Ελβετία, ακόμη πιο σημαντική.

Η Ελβετική θέση δεν έχει τίποτε το ακραίο και βασίζεται αποκλειστικά στο πνεύμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τους Ελβετούς ότι είναι …Αρμένιοι!

Το γεγονός αυτό δείχνει το δρόμο και σε εμάς του Πόντιους για το πώς πρέπει να κινηθούμε από δω και πέρα.

Εκείνο όμως που προέχει στον αγώνα μας για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από την διεθνή κοινότητα, είναι η κινητοποίηση των ποντίων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, για την ψήφιση νόμου από την βουλή που θα ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων στην Ελλάδα.

Μετά θα πρέπει να πράξουμε το ίδιο και στην Κύπρο.

Αυτό θα είναι ακόμη ένα βήμα για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις όλων εκείνων των Ρεπουσηδοκουλούρηδων, όλων εκείνων των Γιαννουλοπουλοβερεμήδων!

Θα είναι ένα ακόμη χτύπημα ενάντια σε εκείνους που επιχειρούν την γενοκτονία της εθνικής μνήμης των ελλήνων!

*Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: