Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

H Ποντιακή Γενοκτονία, ο Κεμάλ και η Αυστραλία

Επίθεση από το βήμα της αυστραλιανής Γερουσίας σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας, Μάικλ Άτκινσον, έκανε ο φιλελεύθερος ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νότιας Αυστραλίας, κ. Φέργκιουσον, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για την... ποντιακή γενοκτονία!
Ο κ. Φέργκιουσον είπε ότι τον επισκέφθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστραλία, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί οκ. Άτκινσον, σε εκδήλωση ομογενών, καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και του Μουσταφά Κεμάλ για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Ο κ. Φέργκιουσον στην ομιλία του είπε ότι "μιλάμε για πράγματα που έγιναν πριν εκατό χρόνια και δηλητηριαζόμαστε. Βιαιότητες τότε έγιναν από όλους. Σήμερα η Τουρκία είναι φίλη μας και έχουμε άριστες σχέσεις".
Ο κ. Φέργκιουσον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο του Κεμάλ Ατατούρκ και να υπογραμμίσει ότι είναι ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.
"Επί Μουσταφά Κεμάλ σφαγιάστηκαν στην Καλλίπολη χιλιάδες Αυστραλοί, αλλά εκείνος αναγνώρισε την γενναιότητά τους, οπότε και εμείς τη συμβολή του στη δημιουργία της Τουρκίας" είπε ο κ. Φέργκιουσον.

www.neoskosmos.com.au
eleytherospoliorkimenos.blogspot.com

1 σχόλιο:

Dannossiel είπε...

ο κυριος φεργκιουσον καλο θα ηταν να δηλητηριαστει οντως και οχι μεταφορικα μονο.