Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Δήμαρχος Ντιγιαρμπακίρ: Να κυματίζει και η κουρδική σημαία δίπλα στην τουρκική

Bookmark and Share

Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπαϊντεμίρ (φωτό), σε ομιλία που έκανε σε πάνελ με θέμα "Η Δημοκρατική Αυτονομία και οι Συνομιλητές στο Κουρδικό Ζήτημα", στο 10ο Φεστιβάλ Φύσης και Πολιτισμού, στο Τούντζελι, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
"Η Δημοκρατική Τουρκία είναι μια πρόκληση. Είναι η πρόκληση της δημιουργίας μιας Τουρκίας όπου όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, ο εργαζόμενος κόσμος, θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να νοιώθει κανείς αποκλεισμένος, με ίσα δικαιώματα στην κατανομή των πόρων αυτής της χώρας.
Πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Θα δημιουργηθεί Αυτόνομος Ανατολικός Πόντος, θα δημιουργηθεί Αυτόνομος Κεντρικός Πόντος, την ίδια στιγμή θα δημιουργηθεί Αυτόνομο Κουρδιστάν της Δημοκρατικής Τουκρίας. Μπορεί να βγει κάποιος και να πει ότι αντιλαμβάνομαι λάθος τα πράγματα. Πάντως αυτή είναι η άποψή μου. Έτσι βλέπω εγώ τα πράγματα.
Σε αυτήν την περίπτωση, της Δημοκρατικής Αυτονομίας, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεχίσει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεχίσει να υπάρχει, ο Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας θα συνεχίσει να παίζει. Η τουρκική σημαία θα συνεχίζει να κυματίζει. Δεν έχουμε αντίρρηση σε όλα αυτά, όμως παράληλλα θα υπάρχει και το Τοπικό Κοινοβούλιο. Και ένα από αυτά τα τοπικά κοινοβούλια θα είναι το Κοινοβούλιο της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν.
Δίπλα στην τουρκική σημαία, που υπάρχει επειδή πλήρωσαν τίμημα γι' αυτό και οι δικοί μας παπούδες, σίγουρα θα κυματίζει και η σημαία με τα χρώματα του Κουρδικού λαού. Θα κυματίζει στον ουρανό και η δική μας σημαία. Τί θα γίνει δηλαδή αν μπροστά στο κτίριο του Δημαρχείου μας δίπλα στην τουρκική, κυματίζει και η δική μας σημαία με το κόκκινο-κίτρινο-πράσινο χρώμα;"
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: