Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ"




H ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και το Floral Books+Coffee παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Όμηρου Μαυρίδη "ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ" την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Floral-Books+Coffee.

Μαζί με το συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- Κώστας Κούσης, δημοσιογράφος
- Ανδρέας Καφετζής, ιατρός


Ο ξεριζωμός των Ελλήνων του Πόντου, η αναζήτηση μιας νέας πατρίδας μέσα από δύσκολους και επικίνδυνους δρόμους, η νοσταλγία της γης που τους ανάθρεψε. Όπως τ’ αμπέλια που ριζώνουν στα έγκατα της άνυδρης γης και δίνουν τους καρπούς τους, η πατρίδα που άφησαν πίσω έχει τις ρίζες της βαθιά στην ψυχή και το νου.

Τόσοι νομάτοι η οικογένεια του παπα-Χαράλαμπου, ρίξαμε μαύρη πέτρα στη γη που μας ανάθρεψε, και γυρέψαμε μια νέα πατρίδα... Δύσκολος δρόμος, επικίνδυνος, οι Τούρκοι στο κατόπι μας, να κυνηγούν τους άπιστους, να κλέβουν, να βιάζουν τις γυναίκες μας, να μαγαρίζουν εκκλησιές και σύμβολα ελληνικά κι ορθόδοξα... Μα εμείς δε χάσαμε ποτέ την ανθρωπιά μας κι όποτε χρειάστηκε, το δείχναμε πως ήμασταν ανώτεροι απ' τον εχθρό μας. Όμως, κι η πατρίδα που αφήσαμε, δε χάνεται ποτέ, δε λησμονιέται, δεν πεθαίνει• έχει τις ρίζες της βαθιά χωμένες στην ψυχή και το νου μας. Όπως τ' αμπέλια που ριζώνουν στα έγκατα της άνυδρης γης και δίνουν τους καρπούς τους... Δυο κληματόβεργες λοιπόν απ' το παλιό τ' αμπέλι μας το μόνο βιος μας, μας θυμίζουν για πάντα την πρότερη ζωή μας, μας δένουν με ό,τι αγαπήσαμε, έτσι που να μη λησμονήσουμε ποτέ, όπου κι αν βρεθούμε, τ' αμπέλι μας στον Πόντο...

Ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει…


Floral-Books+Coffee
Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια
Τηλ. 2103800070

Δεν υπάρχουν σχόλια: