Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Γενοκτονία της Θράκης: Μια μεγάλη αρχή για άλλο ένα εθνικό μας θέμα


Την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά την πρώτη ουσιαστικά επίσημη επίσκεψη του εκτός ΗΠΑ, έθετε διακριτικά αλλά με διπλωματικό τρόπο το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και ζητούσε το άνοιγμα της Θεολογικής σχολής της Χάλκης εκπλήσσοντας για ακόμα μια φορά τους αναλυτές μας, στην Νέα Υόρκη έξω από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) άνοιγε μια νέα σελίδα ιστορικής αποκατάστασης, εθνικής διεκδίκησης και προβολής μιας ακόμα γενοκτονίας που διπεραξε το κράτος των Νεότουρκων υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ που λίγο νωρίτερα εξυμνούσαν οι ΗΠΑ δια του Αμερικανού προέδρου στο μαυσωλείο που κείτεται η σωρός του μεγαλύτερου σφαγέα των Ελλήνων και κάθε άλλης εθνικής και θρησκευτικής μειονότητας που επιβιώσε των σφαγών και της καταπίεσης των Σελτζούκων Τούρκων Οθωμανών.
Απομεινάρια της μεγάλης βυζαντινής αυτοκρατορίας που ακόμα και η Οθωμανική αυτοκρατορία διατήρησε μιμούμενη την πάλαι ποτέ 1000χρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Την ίδια ώρα μια ομάδα γαινόψυχων αληθινά Eλληνόψυχων νέων, έγραφαν την δική τους σελίδα στην νεότερη ιστορία του Ελληνισμού.
Παιδιά δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών στην άλλη άκρη του ατλαντικού στις ΗΠΑ, στην ΝΥ, στην γη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας έγραψαν τις πρώτες γραμμές στο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ. Την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Το μεγάλο άγνωστο κεφάλαιο στον ευρύτερο απανταχού Ελληνισμό των πέντε ηπείρων που περιγράφει με τα πιο ζοφερά χρώματα η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ που το Greek American News Agancy αποκάλυψε.
Σήμερα εδώ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών{ΟΗΕ} μια μικρή χούφτα ανιδιοτελών αλλά αθροιστικά 100πλασιο σε πνευματική δύναμη όρεξη για αγώνα και εθνική δράση για τα απαράηγραπτα δίκαια της Ελλάδας νέων ανθρώπων έθετε για πρώτη φορά με τον πιο επίσημο κατηγορηματικό -αλλά συμβολικό τρόπο- το μεγάλο θέμα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!
Οργανώθηκε η πρώτη συμβολική συγκέντρωση με τίτλο "σταματείστε τον κύκλο της άνρησης" που οργάνωσαν μια ομάδα λίγων αλλά υγιών εθνικά σκεπτόμενα νέων. Η συγκέντρωση που υποστηρίχτηκε και από τους Αρμένιους, ήταν συνδιοργάνωση της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής ΟΡΦΕΥΣ, τον Φιλανθρωπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό, και την Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), ένα πατριωτικό Ελληνικό οργανισμό που απαρτίζουν κυρίως νέοι ΕλληνοΑμερικανοί. Οι λίγοι συγκεντρωμένοι που κυρίως μοίραζαν ενημερωτικά φυλάδια έκαναν μια πρώτη αρχή για να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας μας που παρέμενε κλειστό για περισσότερο από 100 χρόνια. Το λόγο πήρε πρώτος ο νεαρός Θρακιώτης Γιαννης Φυδανάκης ο οποίος έκανε την ιστορική αναδρομή και στο χρνονικό των σφαγών και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της ανατολικής Ρωμυλίας.
Εκ μέρους της Πανθαρακικής Ένωσης την συμβολική ενέργεια χαιρέτισε ο κ. Γιώργος Μολοχίδης ενισχύοντας την προσπάθεια με θερμά λόγια και μετριοπαθή εθνικό λιτό λόγο. Όλοι οι ομιλητές απευθύνονταν στους περαστικούς που έστω και υπό καταρακτώδη βροχή στέκονταν για λίγο να ακούσουν βλέποντας την γνώριμη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ με τα πλακάτ και την μικρή πικετοφορία να παραλαμβάνουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στα αγγλικά που ενημέρωνε για τις θηριωδίες των Τούρκων.
Και φυσικά οφείλουμε να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι στην σημερινή τίμια γνήσια και καθαρή εθνική προσπάθεια ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ο Συντονιστής ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Μανόλης Βεληβασάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Δημήτρης Καλαμαράς {είναι η ομοσπονδία που οργανώνει συντονίζει την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο), ΟΥΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ. Το ίδιο άφαντοι ήταν και οι άλλοι "μεγάλοι πρόεδροι" τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φορέων της κατά τ΄άλλα "οργανωμένης ομογένειας" που όπου "γάμος και χαρά" τρέχει να προλάβει τα flash των ΜΜΕ, παρόλο που το θέμα κάλυπτε ο γνωστός μαχητής παλαίμαχος φωτορεπόρτερ του Ενθικού Κήρυκα Κώστας Μπέης(φαίνεται δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα είναι εκεί ο φωτορεπόρτερ της Ομογένειας). Από την σημερινή συμβολική προσπάθεια εκωφαντική και άκρως προσβλητική ήταν παντελής απουσία όλων των αυτοπροβαλλόμενων (εθνο)σωτήρων "ηγετών" και ηγετίσκων, "παραγόντων" και παραγοντίσκων της "οργανωμένης ομογένειας" που περιφέρονται εδώ και εκεί σε Ελλάδα και Αμερική παριστάνοντας τους αγωνιστές των Εθνικών θεμάτων.
Ο μόνος που έδωσε το παρών από τους παλαιούς και ειλικρινά δραστήριους Ομογενείς εν αντιθέσει με κάποιους μεγαλόσχημους και κομποριμπονούντες που υποκριτικά καλούν τους νέους να αναλάβουν δράση και να παράλαβουν την σκυτάλη ήταν ο παλάιμαχος τίμιος αγωνιστής κ. Ηλίας Τσεκερίδης της Ομοσπονδίας Ποντίων Αμερικής ο οποίος όχι μόνο χαιρέτισε με θερμά λόγια την σημερινή συμβολική διαμαρτυρία έξω από την έδρα του ΟΗΕ στην ΝΥ αλλά προέτρεψε τους νέους να αναλάβουν και περαιτέρω γαινόψυχη δράση.
Οι Μόνοι που έδωσαν το παρών είναι όπως πάντα το συμβολικό παρών εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και των οργανισμών που εκπροσωπούν-και ουφείλουμε να τους διαχωρίσουμε και ξεχωρίσουμε - ήταν δυο νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται στα εθνικά μας θέματα, και δεν έχουν καμία σχέση με όσα τεκταίνονται στο εσωτερικό της πάλαι ποτέ ισχυρής και κραταίας ομοσπονδίας ήταν οι κύριοι Διονύσης Πυλαρινός και ο Χρήστος Ορφανάκος. Μέλη και οι δυο του Δ.Σ. της παραπαίουσας και βαθιά βυθισμένης στην σύψη των σκανδάλων και τη δυσωδία του ζόφου των διαχειριστικών ,διοικητικών, οικονομικών και ηθικών σκανδάλων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Στην συμβολική προσπάθεια υπήρχαν και αρκετοί άλλοι νέοι και νέες που έδωσαν το παρών έστω και κάτω από αυτή την καταρακτώδη βροχή.
Την σημερινή συμβολική συγκέντρωση έκλεισε ο γνωστός πολυγραφότατος συγγραφέας καθηγητής και αγωνιστής για το μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων κ. Θεοφάνης Μαλκίδης ο οποίος με λίγα λόγια και καθαρό εθνικό μεστό Λόγο έδωσε όλο το στίγμα της προσπάθειας που ξεκίνησε σεμνά από μια μικρή ομάδα τονίζοντας ότι όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας του Ελληνισμού ξεκίνησαν από λίγους.
Η Πανθαρκική Ένωση Αμερικής ΟΡΦΕΑΣ υπό τον νεαρό Ελληνοαμερικανό Γιάννη Φυδανάκη, ένα μετριοπαθή νέο γεννημένο στις ΗΠΑ που με κάθε τρόπο αγωνίζεται για τα εθνικά μας θέματα στην Αμερική, σήμερα υπό καταρακτώδη συνεχή βροχή έδωσε ένα ακόμα μάθημα υγιούς πατριωτισμού με μια ευπρεπή συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, χωρίς κορώνες, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, πρωτίστως σε όλους τους παλαιότερους που "αγωνίζονται" κυρίως για την δική τους αυτοπροβολή... δυστυχώς στο όνομα της πατρίδας και του έθνους μας.
Σήμερα αυτά τα λίγα, αλλά πολλαπλάσια σε δύναμη, μαχητικότητα, ορμή και πάθος για την Πατρίδα και τα εθνικά απαράγραπτα δίκαια της έδωσαν ένα δυναμικό παρών. Έδωσαν ένα μάθημα σε όλους αυτούς της «οργανωμένης δήθεν ομογένειας» που περιφέρονται καπηλευόμενοι τα εθνικά μας δίκαια για την δική τους προσωπική αυτοπροβολή. Έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους εκείνους που υποκριτικά δήθεν αντιπροσωπεύουν την «οργανωμένη ομογένεια» αλλά περιέργως πάντα λείπουν από τους μεγάλους αγώνες και εμφανίζονται μόνο όπου υπάρχουν τα flash των ΜΜΕ.
Παιδιά Ελλήνων μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς έδωσαν ένα μοναδικό μάθημα ευπρέπειας, αγώνα και δράσης σε όλους αυτούς που ανεύθυνα, απροετοίμαστα στο πόδι και πάντα χωρίς σχέδιο και συτατηγική με λόγο υπεύθυνο οργάνωσαν μια συμβολική ενέργεια που δεν πέρασε απαρατήρητη από αυτούς που πρέπει.
Παιδιά και γόνοι μια τίμιας κουρασμένης πια γενιάς Ελλήνων οικονομικών μεταναστών που κυνήγησαν το όνειρο μακριά από την ρημαγμένη από τον πόλεμο και τον εμφύλιο Ελλάδα χτίζοντας μια άλλη Ελλάδα στην καρδιά της Αμερικής, έδωσαν ένα μάθημα εθνικής συμπεριφοράς. Μιας γενιάς που έχτισε με τον ιδρώτα της σχολεία, Εκκλησίες, ιδρύματα, συλλόγους, μεγάλες και μικρές οργανώσεις δημιουργώντας την ανεξάντηλητη ελληνική δύναμη της Αμερικής. Μια δύναμη που βρίσκεται σε ύπνωση και κόπωση λόγω των γνωστών παρενεργειών που προκαλεί η πνευματική ασθένεια που προσβάλει κάθε "ηγέτη" που χάνει την πυξίδα και το δρόμο του...
Αυτά τα λίγα παιδιά σήμερα 6 Απριλίου(1941) μια γεμάτη εθνικά διδάγματα και μεγάλα νοήματα μέρα όχι μόνο για τον ελληνισμό αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα μια ομάδα νέων -γιατί οι μεγάλες επαναστάσεις και οι εθνικοί αγώνες ξεκινούν πάντα από τους λίγους- ξεκίνησαν μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε. Να τους σταθούμε. Να είμαστε δίπλα τους.
Έδωσαν μια ζωντανή μαρτυρία ότι όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει δύναμη. Υπάρχει προοπτική. Μια χούφτα νέων ανθρώπων που διδάσκονται από τα μεγάλα ιδανικά και οράματα της πατρίδας και της γεμάτης λαμπρές αλλά και μαύρες σελίδες γεμάτες θυσίες και αίμα, των ηρών του έθνους μας έκαμαν μια αρχή για ένα ακόμα εθνικό μας θέμα.
Σήμερα, εδώ στην ΝΥ την πρωτεύουσα του κόσμου έξω από το κτήριο του ΟΗΕ νέοι άνθρωποι έδωσαν ένα μάθημα σε όλους μας. Μάθημα συντονισμού δράσης και αγώνα. Ας τους ακολουθήσουμε. Ας τους στηρίξουμε.
Greek American News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια: