Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι ένας Πόντιος έδωσε τη λύση!

 Νίκησε 1-0 τη Ντιναμό με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 60'

Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ

Αποθέωση τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Του αρκούσε μια ισοπαλία, αλλά επέστρεψε τα ξημερώματα από το Ζάγκρεμπ θριαμβευτής. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρική πρόκριση στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας στο Ζάγκρεμπ με 1-0 τη Ντιναμό, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 60ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
H ομάδα του ΠΑΟΚ επέστρεψε τα ξημερώματα και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", παρά το τσουχτερό κρύο αλλά και το χιόνι που έπεφτε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, πάνω από 1.000 οπαδοί της ομάδας υποδέχτηκαν την αποστολή. Αποθέωσαν παίκτες (ιδιαιτέρως τον Σαλπιγγίδη), τον Μάκη Χάβο και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, φώναζαν συνθήματα και ακολούθησαν το λεωφορείο κορνάροντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Ήταν μια πρόκριση παλικαρίσια, που μπορεί να δώσει την ώθηση στην ομάδα του “δικεφάλου” και στο πρωτάθλημα κι εκτός των άλλων του εξασφαλίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα με τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε ως δεύτερος από τον 4ο όμιλο με 11 βαθμούς, ενώ η Βιγιαρεάλ που κέρδισε 2-1 στο Μπριζ τερμάτισε πρώτη με 12 βαθμούς. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.
Είναι η πρώτη φορά μάλιστα μετά από 37 χρόνια που ο ΠΑΟΚ θα παίξει την άνοιξη σε ευρωπαϊκή διογάνωση. Τη σεζόν 1973-74 απέκλεισε στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη Λέγκια Βαρσοβίας στον πρώτο γύρο, κατόπιν στον δεύτερο τη Λιόν (με 4-0 στην Τούμπα) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά τον Μάρτιο του '74 κόντρα στην πανίσχυρη Μίλαν, η οποία έφτασε στον τελικό όπου και έχασε από το Μαγδεμβούργο.
Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε κροατική ομάδα (ήθελε μόνο νίκη) και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το “χρυσό” γκολ στο 60' με αριστερό σουτ του Σαλπιγγίδη, ύστερα από πάσα του Αθανασιάδη.
 
Το φιλμ του αγώνα
19' Ο Μπαντέλι σούταρε από καλή θέση και ο Χαλκιάς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.
26' Άστοχη έξοδος του Χαλκιά, πλάσαρε άουτ ο Τόμετσακ
29' Ο Τονέλ πλάσαρε απέναντι από το τέρμα, αλλά Κοντρέρας και Χαλκιάς έσωσαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
35' Καλό σουτ του Τόμετσακ μετά από κόρνερ, η μπάλα έφυγε άουτ.
42' ΔΟΚΑΡΙ: Ο Σαμίρ με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά και άουτ
60' ΓΚΟΛ (0-1): Έξοχος συνδυασμός του Σαλπιγγίδη, με τον Αθανασιάδη και ο διεθνής επιθετικός απέναντι από τον Κελάβα πέτυχε το γκολ
71' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη που από κοντά πλάσαρε άουτ.
ΣΚΟΡΕΡ: 60' Σαλπιγγίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαντέλι, Μπέσιρα –Γκαρσία, Μπουσαϊντί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κελάβα, Καλέλο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Eτό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπάρμπαριτς, Μπέσιρα, Κουφρέ, Τονέλ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (90’ Μπαλάφας), Βιερίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ)
 
Είπαν
Βαχίντ Χαλίλχοζιτς: "Είμαι απογοητευμένος και πικραμένος. Οι αντίπαλοί μας είχαν μόνο ένα σουτ στην εστία μας και πέτυχαν ένα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Έχω την εντύπωση ότι και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, οι Έλληνες δεν άξιζαν τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί. Μετά παίζαμε αυθόρμητα χωρίς συνδυασμούς και στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ δεχθήκαμε το γκολ. Οι παίκτες μου ήταν άπειροι και αφελείς, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν δείξανε την απαιτούμενη ποιότητα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πολέμησαν οι παίκτες μου. Και εγώ προσπάθησα να αλλάξω κάτι, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πετύχουμε κάτι καλό. Λυπάμαι για όλους αυτούς τους οπαδούς που γέμισαν το "Μάξιμιρ". Δυστυχώς, ο αποκλεισμός αυτό είναι ένα πικρό χάπι που πρέπει να πιουν. Ωστόσο, η Ντιναμό κοιτάει μπροστά και συνεχίζει."

Μάκης Χάβος: "Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσαμε μόνο να υπερασπιστούμε την εστία μας, δεχτήκαμε πίεση αλλά αντιδράσαμε σωστά. Στο δεύτερο μέρος είχαμε τον έλεγχο και κάναμε εμείς το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ, ενώ θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στους ποδοσφαιριστές μου και να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον πρόεδρο της ομάδας. Είναι η μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής. Στην επόμενη φάση θα παίξουμε με σοβαρότητα, όποιος αντίπαλος κι αν μας τύχει. Εγώ σαν προπονητής δεν μπορώ να κοιτώ τις εμπορικές ομάδες. Με όποιον και να πέσουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρισκόμαστε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.”
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Ήταν πολύ σημαντικό το γκολ που έβαλα για την ομάδα, γιατί με αυτό έρχονταν πιο σίγουρα η πρόκριση. Γιατί όσο παρέμενε το 0-0 μπορεί και μέχρι το τελευταίο λεπτό να δεχθείς ένα γκολ. Δεν παίξαμε καλά, παίξαμε πολύ έξυπνα. Ήρθαμε να κρατήσουμε το μηδέν και να παίξουμε μία συμπαγή άμυνα. Θα προσπαθούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ στην αντεπίθεση. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια και η τύχη παίζει ρόλο. Σήμερα και η τύχη ήταν μαζί μας. Παίξαμε όμως και έξυπνα. Η Ντιναμό είχε την υπεροχή. Είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε τόσο καλή πορεία στην Ευρώπη, συνεχίζουμε για να βάλουμε υψηλότερους στόχους. Οι ελληνικές ποιοτικές ομάδες μπορούν να πετύχουν διακρίσεις στην Ευρώπη, γιατί εκεί παίζεται κανονικό ποδόσφαιρο, οι άλλες ομάδες δεν κλείνονται και ο καθένας έχει την ευκαιρία του."
Βίκτορ Βιτόλο: "Νιώθω υπέροχα που είμαι ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μας και ότι έχει πετύχει. Χαίρομαι που ανήκω στον ΠΑΟΚ αξίζει πολλά αυτή η ομάδα. Είναι αλήθεια πως ο γιατρός μου είπε πως δεν έπρεπε να παίξω, από την άλλη όμως εγώ αισθανόμουν καλά και δεν ήθελα να χάσω αυτό το παιχνίδι. Συμφωνήσαμε πως θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι και αμέσως μετά θα κάνω την εγχείρηση. Τα επεισόδια σε βάρος των οπαδών μας ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Θέλαμε να παίξουμε καλά, να πάρουμε την πρόκριση και να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας. Αυτό που θέλω να πω κλείνοντας, είναι πως το σωστό στο ποδόσφαιρο είναι να μιλάς στο γήπεδο".
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: