Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την επανέκδοση από το «Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» του τόμου που τεκμηριώνει με ντοκουμέντα τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που υπήρξαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο 114 βουλευτές όλων των κομμάτων.
Την επιστολή παρέδωσε στον κ. Πετσάλνικο ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη είχαν την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον συγγραφέα, καθηγητή κ. Κώστα Φωτιάδη. «Χρέος της Πολιτείας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των πολύτιμων διδαγμάτων που αντλούμε από αυτή», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος.
«Γι’ αυτό και 114 βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής των Ελλήνων με επιστολή μας στον πρόεδρο κ. Πετσάλνικο ζητούμε η εθνική αντιπροσωπεία να προχωρήσει στην επανέκδοση του τόμου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την αποστολή του στα Κοινοβούλια όλου του κόσμου».
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: