Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δεν εξετάστηκε το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων

Το αμερικανικό Κογκρέσο απέφυγε διπλωματική σύγκρουση με την Τουρκία με το να μην εξετάσει ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων. Ολοκληρώθηκαν τη Τετάρτη οι εργασίες του 111ου Κογκρέσου χωρίς ψηφοφορία για το θέμα.
Υποστηρικτές του ψηφίσματος ήλπιζαν ότι η απερχόμενη Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι, θα ενέκρινε την διενέργεια της ψηφοφορίας κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Αλλά ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε απ’ τον Πρόεδρο Ομπάμα να αποτρέψει την ψηφοφορία.
Είναι μάλλον απίθανη η έγκριση του μέτρου από την νέα Βουλή, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, που θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο, γιατί ο νέος Πρόεδρος της, Τζον Μπέινερ, αντιτίθεται στο ψήφισμα.
Ορισμένες οργανώσεις Αρμενίων-Αμερικανών επέκριναν την κ. Πελόσι για το ότι δεν έθεσε το μέτρο προς ψηφοφορία νωρίτερα. Ο Κεν Χαχικιάν, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων Αμερικής δήλωσε ότι η απραξία της κ. Πελόσι αποτελεί «πισωγύρισμα στην στάση των ΗΠΑ στον αγώνα για τον τερματισμό του φαύλου κύκλου γενοκτονιών».
http://www.voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: