Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Ψήφισμα για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ψήφισμα για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων κατατέθηκε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας.
Το ψήφισμα κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας, Μάικολ Άτκινσον, ο οποίος τελευταία έχει δεχθεί τα πυρά της Τουρκίας αλλά και συναδέλφων του Αυστραλών πολιτικών με την επιμονή να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων.
Το ψήφισμα θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου και ακολούθως τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου θα ψηφίσουν επ' αυτής.
Αν η πλειοψηφία ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος τότε η βουλή της Νότιας Αυστραλίας θα αναγνωρίζει ότι "η γενοκτονία που επιτελέστηκε από το 1915 έως το 1923 από την Οθωμανική πολιτεία σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσύριων και άλλων μειονοτήτων της Μικράς ασίας είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ σε βάρος της ανθρωπότητας και καταδικάζονται από τον λαό και την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας".
Το ψήφισμα καταδικάζει ακόμα τις προσπάθειες επικλήσεως των χρόνων που πέρασε για να ξεχαστεί ή να διαστρεβλωθεί η ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας και καλεί την αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία.
Ομογενειακοί φορείς καταβάλουν προσπάθειες για την υπερψήφιση του ψηφίσματος ενώ οι Τούρκοι επιδιώκουν την καταψήφισή του.
Sigmalive

2 σχόλια:

παλαλός είπε...

σε ενημερώνω πώς το αναδημοσιεύω. σε ευχαριστώ πολύ.

metro thessalonikis είπε...

κάθε προσπάθεια είναι σημαντική.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι, ο καθένας να κάνει ότι μπορεί, ακόμα και μία απλή υπογραφή, είναι σημαντική.
Η συνδυασμένη κινητοποίηση των Αρμενίων, έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Αντίθετα εμείς ουσιαστικά είμαστε σε ένα ξεκίνημα. Μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία.
Στο παρακάτω link μπορεί ο καθένας να υπογράψει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

http://www.gopetition.com/online/26526.htmlove