Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ποίος η Ποιοί...


Σάββατο, 4 Απριλίου 2009
Μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε το γράμμα μου σε κάποιους, αναγκάζομαι παίρνοντας πάλι όλη την ευθύνη να φθάσω μέχρι το κόκκαλο.
Κατ’αρχάς είναι πολύ άδικο για μένα να μαθαίνω, ότι κάποιοι υποψιάζονται πως κάποιοι καλοθελητές με έβαλαν να τα λέω αυτά. Γνωρίζουμε όλοι οι ομογενείς τίς κόντρες, μέσα από τον τύπο, τού πρώην προέδρου τής Παν-Ποντιακής Αμερικής και Καναδά με τον ημέτερο από Καναδά. Οι κόντρες τους πήραν μεγάλη έκταση δυστυχώς πρόπερσυ, μέσα από τα ραδιόφωνα και από τίς δυο εφημερίδες, τίς μεγαλύτερες σε κυκλοφορία. Για να γίνω κατανοητή δεν έχω σκοπό να παίξω κανενός το παιχνίδι. Απλά αναλύω τα γεγονότα σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ.
Απλά, στο προηγούμενο γράμμα μου επικαλέσθηκα το «Ποίος η Ποιοί» γιατί απλά όλοι γνωρίζουμε, ότι ο «ποίος» δεν είναι ο κανένας, αλλά ο μεγάλος επιχειρηματίας Τζόν Κατσιματίδης, ένας από τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής, ο οποίος έχει εξαγοράσει εδώ και δύο χρόνια την παρέλαση, και μας έχει βάλει να στεκόμαστε όρθιοι με το ένα πόδι. Απλά ο μεγιστάνας που δεν είναι Ποντιακής καταγωγής, μη σας μπερδέψει η κατάληξη του ονόματός του, από τη Νίσσυρο είναι οι ρίζες του, θα βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Νέας Υόρκης , και κάνει διαφήμηση, πληρώνοντας στη κυριολεξία τη παρέλαση. Αυτός πληρώνει και το κανάλι 9 να μας διαφημήσει και όπως καταλαβαίνετε ο άνθρωπος αυτός δεν ενδιαφέρεται για τα Εθνικά θέματα , γιατί μόνο κακό μπορεί να τού κάνουν, αφού θέλει οι ψηφοφόροι του να είναι όλοι οι Νεοϋρκέζοι.
Παρόλο λοιπόν που όλος ο λαός μαζί και οι Πόντιοι ενθουσιαστήκαμε, όταν για ένα μήνα μάς υποσχόντουσαν για θέμα τής παρέλασης την «Γενοκτονία τών Ποντίων» τελικά επεκράτησε μετά από αυτό το ξεπούλημα τού Ποντιακού Ελληνισμού το θέμα της Αρχιεπισκοπής, Ελλάς 9000 χρόνια πολιτισμός κλπ.
Εδώ αρχίζει το πρόβλημα.
Οι Πόντιοι δεν μίλησαν. Τούς έκλεισαν το στόμα. Απλά τούς υποσχέθηκαν, ότι το άρμα τους θα παρελάσει πρώτο. Όμως, δεν μας επιτρέπεται να βγάλουμε εμείς οι άλλοι που θα είμαστε έξω από τη παρέλαση, και οι άλλοι που θα συμπαρελαύνουν, συνθήματα για τη Γενοκτονία, γιατί θα θεωρηθούν παράτυπα. Για παράδειγμα, αν εγώ που παρελαύνω με τούς Αθηναίους, έχω ταμπέλλες για τη Γενοκτονία, δεν θα μπορέσω να παρελάσω, η θα πρέπει να σκοτωθώ με τη πρόεδρο για να επικρατήσει η αμαρτωλή και τρομοκρατική πράξη μου, να κάνω κάτι που δεν το έχει αποφασίσει σύσσωμη η Ομοσπονδία.
Επίσης το κανάλι 9 που θα προβάλει την παρέλαση μάς απαγόρευσε να μιλήσουμε για τη Γενοκτονία, και το λεύκωμα της παρέλασης θα είναι αφιερωμένο, για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, και όχι για τη Γενοκτονία. Επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα είναι γύρω από τη Γενοκτονία τών Ποντίων αλλά γύρω από την Ελληνική γλώσσα. Εδώ είναι το θέμα οξύμωρο, αφού οι Αρχιεπισκοπή σιγά- σιγά κλείνει όλα τα ελληνικά σχολεία και οι λειτουργίες γίνονται στις περισσότερες εκκλησίες στα Αγγλικά.
Αυτό γίνεται κάθε χρόνο εδώ με τη παρέλαση. Δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε όσο πρέπει. Πέρυσι δύο ομογενείς, ο Τραχανής και Τζέϊ Τζέϊ που είχαν το μικρόφωνο στη 5η Λεωφόρο τόλμησαν και μίλησαν λίγο παραπάνω για τα εθνικά μας θέματα, και δέχθησαν μεγάλες επιπλήξεις τόσο από τούς πολιτικούς τής Ελλάδος που παρευρίσκοντο, όσο και από κάποιους παράγοντες τής Ομοσπονδίας. Μάλιστα τούς απαγορεύτηκε να τα πούν στα Αγγλικά. Το μικρόφωνο για τα Αγγλικά συνθήματα το κρατούσε καλά η ανηψιά τού Κατσιματίδη. Φέτος οι δυο ομογενείς αποκλείσθηκαν από την εκφώνηση συνθημάτων.
Το παράπονό μας είναι ότι οι αρχηγοί τής Ποντιακής ομογένειας της Νέας Υόρκης έκλεισε το στόμα και δεν επέμενε η δεν ζήτησε εξηγήσεις για το ξεπούλημα τών δυο τελευταίων εβδομάδων. Εχει γράψει και ο Εθνικός Κήρυκας το τι έγινε εκείνη τη βραδυά στη Πανομογενιακή, όπως σας το περιέγραψα κι εγώ. Μια πολύ σοβαρή ομάδα Ελλήνων, εκτός Ποντίων, ήταν αποφασισμένοι να μιλήσουν και το έπραξαν κάποιοι, αλλά όταν ακούς τούς ίδιους τούς Πόντιους να λένε «Είσθε εκτός Θέματος» και να σιωπούν καταλαβαίνεις, ότι δεν σε βγάζει πουθενά.
Όμως, θέλουνε δε θέλουνε κάποιοι, οι δήθεν εθνοπατέρες της ομογένειας, η εκδήλωση για τη Γενοκτονία τού ευρύτερου Ελληνισμού , όπως Θρακιωτών, Κωνσταντινοπολιτών και Ποντίων, θα γίνει τη Δευτέρα 6 Απριλίου σε ένα πάρκο ακριβώς απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη, από ανεξάρτητες ομάδες, των Θρακιωτών και του Αμέρικαν Ελλένικ Λίγκ, που δεν έχει να κάνει με την Ομοσπονδία. Θα ομιλήσει ο Μαλκίδης, όπως είπα και σε αλλο μήνυμα, καθώς και ο Μολοχίδης που ευτυχώς αναδεικνύει το πρόβλημα της Ποντιακής Γενοκτονίας στον Αμερικανικό κόσμο, Δημαρχείο Νέας Υόρκης, Τάιμ Σκουέρ πέρυσι . Χωρίς όμως συμμετοχή όλου τού Ποντιακού Ελληνισμού τίποτε δεν προχωράει. Τώρα δε μένει παρά να έλθει και η σειρά τού Μολοχίδη και να τού κλειστεί το στόμα από κάποιους. Έλεος , αδέλφια έλεος! χανόμαστε!

Ευτυχείτε
Σέβη Μπούτου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε. Απ ότι κατάλαβα τα προσωπικά συμφέρονται προηγούνται. Ας ελπίσουμε στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν καλλίτερα.
Δεν περίμενα να διαβάσω ότι η Εκκλησία στην Αμερική εξοστρακίζει την Ελληνική γλώσσα αντί να την διαδίδει. Να σκεφθεί κανείς ότι
προ 10 ετίας στην Αθήνα συνάντησα Κινέζο να ομιλεί πολύ καλά Ελληνικά, και
το 1993, στην Ακρόπολη συνάντησα 15-20 μαθητές Λυκείου από την Ιαπωνία να ομιλούν Ελληνικά.
Γιώργος Γ.