Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Κανένα πρόβλημα με τους Έλληνες ομογενείς στη Νότια Οσετία, καθησυχάζει ο Θ.Κασσίμης


Συνεδρίασε η Μονάδα Κρίσεων

ΑΠΕ, Αθήνα

Σε επιφυλακή το υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες ομογενείς στη Γεωργία (9/8/2008)
Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείο Εξωτερικών, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο, συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) και τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε η κατάσταση και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, ετοιμάστηκε όλη η διαδικασία ώστε η Αθήνα να μπορεί, αν της ζητηθεί, να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια εντός έξι ωρών.

«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ τέθηκε σε λειτουργία από χτες το απόγευμα, με εντολή της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη και λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στη Νότια Οσετία, εφόσον μας ζητηθεί».

Από πλευρά του, ο κ. Κασσίμης, τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ομογενών. «Υπάρχει μια οικογένεια στην περιοχή που βομβαρδίστηκε και αυτή είναι καλά και έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές».

Όπως εξήγησε ο κ. Κασσίμης έχει ήδη μετακινηθεί ο γενικός μας πρόξενος από το Νοβοροσίσκ στο Βλαυδικαυκάς, οπότε αν υπάρξουν πρόσφυγες ελληνικής καταγωγής θα έχουν πλήρη περίθαλψη.

Παράλληλα, ο πρέσβης μας στην Τυφλίδα είναι έτοιμος και σε συνεχή επικοινωνία με τις γεωργιανές αρχές, ούτως ώστε εάν εμφανιστούν ελληνικής καταγωγής πολίτες, από την περιοχή των συγκρούσεων, να έχουν άμεση περίθαλψη.

Στη Νότιο Οσετία, πρόσθεσε ο κ. Κασσίμης, έχουμε μόνο έξι οικογένειες για τις οποίες, εάν και εφόσον χρειαστεί θα υπάρχει πλήρης περίθαλψη και κάλυψη. Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ανάγκης για προληπτική μετακίνησή τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδημοσίευση από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: