Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Eκ Πλατάνων Τραπεζούντος ο νέος επιτελάρχης του στρατού ξηράς της Τουρκίας



Από τα Πλάτανα (Akçaabat) Τραπεζούντος ο νέος επιτελάρχης του τουρκικού στρατού ξηράς. Ο αντιστράτηγος Ασλάν Γκιουνέρ (Aslan Güner), που φέρεται ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν με αξιώσεις τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, γεννήθηκε στα Πλάτανα Τραπεζούντος, το 1948.
Οι τραπεζούντιοι, που φημίζονται για τον τοπικισμό τους, εκδήλωσαν με κάθε τρόπο τη χαρά τους από το γεγονός ότι ένας συμπατριώτης τους ανήλθε στην ιεραρχία και έλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα.
Το θέμα απασχόλησε τον τύπο της Τραπεζούντας.

3 σχόλια:

Ακέστωρ είπε...

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το ιστολόγιό σου και το κατέταξα αμέσως στους συνδέσμους μου. Θερμά συγχαρητήρια! Θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς.

rakopoulosvasilios είπε...

Και ντο εντον?ατος πα τουρκαντς εν,Ποντιος κεν....

trantellinas είπε...

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση , εξάλλου το γεγονός αυτό ίσως είναι και μία καλή ανταμοιβή των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουνε καταντήσει βασιλικότεροι του βασιλέως,κεμαλικότεροι όλων στην γείτονα χώρα.
Εκτός εάν κρύβει κανένα μυστικό όπως ο πατέρας του Ξανθόπουλου στην ιστορική ταινία , ακόμη κι'έτσι να είναι όμως ελπίζουμε να είναι αντικειμενικός και να βοηθήσει λίγο τους Ποντιους αδελφούς μας που ζούνε ακόμη στην Πρωτευουσα της Αυτοκραρίας μας την Τραπεζούντα.